METU-Open CourseWare Project (Açık Ders Malzemeleri Projesi)

Amerika Birleşik Devletleri'nde 2000 yılında "Massachusetts Institute of Technology (MIT)" öncülüğünde başlatılan daha sonra 19 farklı ülkeden çok sayıda üniversitenin de katılımı ile yaygınlaşan Açık Ders Malzemeleri Projesinin (Open CourseWare Project) benzerini ülkemizde de hayata geçirmek için Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) öncülüğünde bir Ulusal Açık Ders Kaynakları Projesi 50'ye yakın üniversite, Yükseköğretim Kurumu ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastırma Kurumu (TÜBİTAK) katkısı ile başlatılmıştır. Bu kapsamda kurulan "Ulusal Açık Ders Malzemeleri Konsorsiyumu" yönetim kuruluna ODTÜ de seçilmiş bulunmaktadır.

Ulusal Açık Ders Malzemeleri Konsorsiyumu çalışmalarının ilk adımı, derslerini ulusal ve uluslararası paylaşıma açmak isteyen öğretim üyelerini tespit etmek, onlarla bu konuda yapılacak çalışmaları planlamak ve gerekli idari/teknik desteği belirlemektir. Ulusal konsorsiyum aynı zamanda uluslararası konsorsiyumun da bir parçası olacağı için paylaşıma açılan ders malzemeleri tüm dünyadan ulaşılabilir durumda olacaktır. Ders malzemelerini paylaşıma açan öğretim üyelerimiz doğrudan uluslararası topluluğun da parçası olacaktır.

Üniversitemizde ders malzemelerini ulusal/uluslararası paylaşıma açmayı düşünen öğretim üyelerimizin belirlenmesi amacı ile aşağıdaki adreste bir elektronik anket hazırlanmıştır:

Ulusal Açık Ders Malzemeleri Projesi
ODTÜ Katkısı İçin Öğretim Üyesi ve Ders Belirleme Anketi

Formu doldurup gönderen öğretim üyelerimizle ODTÜ Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi iletişime geçip yapılacak çalışmaları planlayacaktır. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen öğretim üyelerimiz its@metu.edu.tr adresine e-posta yollayabilir ya da 3571 nolu telefonu arayabilirler.

ODTU'nun "toplumsal sorumluluk" misyonu ile de uyuştuğunu düşündüğümüz bu projeye katkılarınız için teşekkür ederiz.

View My Stats